26 Haziran 2010 Cumartesi

Verona


Verona mutlaka görülmesi gereken italya nın kuzeyindeki  romeo ve juliet ile meşhur şehir.İlk başta ekstra tur olduğu için gidip gitmemekte kararsız kaldık ama oraya kadar gitmişken görmemiz gerektiğini düşündük ve iyikide bu kararı vermişiz.Buraya bayıldım. M.Ö 3.yy'da Romalılar tarafından kurulmuş bir şehir Adige nehrinin geçtiği ova üzerinde mimarisi zengin bir şehir.Her yeri rahatlıkla yürüyerek gezebilirsiniz.

Fotoğraftaki arena İtalyanın ikinci büyük arenası.Romalılar halkın eğlencesi için yaptırmış.







Rehberimiz italyanın kuzeyi ve güneyi arasında hem maddi hemde görsel anlamda çok fark olduğunu söylemişti ki bunu romaya inince daha iyi anlayacaktık.Verona halkı  zarif, güzel ve ekonomik gücü yüksek, sokaktaki herkes çok şık ve tarz.Bu şıklık nerden diye düşünürken kendinizi şehrin merkezindeki alış veriş caddesinde bulacaksınız.Burayı gezdikten sonra cadde bitimi sizi La Casa di Giulietta namı değer Juliet'in Evi'ne götürecek.Eğer evin içini görmek isterseniz 15 euro karşılığında balkona çıkıp burada resim çektirebilirsiniz.


Ve tabi juliete not yazmazsak olmaz.İtalyanların inanışına göre julietin evinin girişindeki duvara sakızla yapıştırarak sevdiğinizin ismini yazarsanız onunla mutlu sona ulaşabilirsiniz.


Bir de bahçede Juliet' in bir heykeli bulunuyor.Heykelin sağ güğüsünü tutmanın şans getireceğine inanılıyor Tabi ki bu resmi çektirebilmek için uzun bir kuyrukta beklemeniz gerekebilir


Piazza Dei Signori meydanındaki dante heykeli



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder