24 Haziran 2010 Perşembe

Venedik & sirmione garda gölü

Tam anlamıyla bir aşk ülkesi , açık hava müzesi ve tabi ki de lezzet durağı...İtalya ya gitmeye üç kız arkadaş üniversitenin son yıllarında karar verdik ve iyi ki de gerçekleştirme şansı bulduk.Gittiğiniz ilk andan itibaren büyüsüne kapılıp gideceğiniz her şehriyle sizi başka bir tarihe alıp götürecek  muazzam bir yer.
İtalya ya varışımız Venedik'le başladı ve ardından yağmur bizi karşıladı ama tabikide bu bizi yıldırmadı.
İlk gidişimiz olduğu için tur şirketiyle gitmeye karar verdik( pronto tur ).Venedik'e tekneyle geçtik yaklaşık 20 dk'lık yolculuktan sonra bu güzel adacığa vardık. Sırasıyla San Marco Katedrali ve meydanı, Dükler sarayı,Canale Grande , İç çekme ve Rialto Köprüsünü gezdik.Küçük bir ada olduğu için kolaylıkla gezebilirsiniz.Daracık sokaklarda hiç korkmadan kaybolabilirsiniz.Her girdiğinz sokakta değişik binalar ve restorantlar keşfedeceksiniz. 
Haziran ayında gitmemize rağmen yağmura yakalandık. Yarım saat içinde ayaklarımız sular içinde kaldı ve çoğu restaurantların içi su doldu.Yağmurlu bir sezonda gidecekseniz kesinlikle bir yağmurluk edinin ve su basmalarına karşı hazırlıklı olun derim. Çünkü fırsatçı esnaflardan hatrısayılır meblalarda edinmek zorunda kalabilirsiniz.


                                                                   San marco meydanı






                  Maskeleriyle meşhur olan venedik te her köşede hediye dükkanları göreceksiniz.



                    
    Çan kulesine mutlaka çıkın ve tüm Venedik'i bir de tepeden izleyin.Çıkış ücreti 5euro civarında



Gondol gezisi yapmak için 6 kişilik grubu tamamlamanız lazım kişi başı 10 euro dan ayarlayabilirsiniz.


Konaklamamız Venedik içinde değildi ama çok sevimli bir kasabada kaldık.
Bir sonraki gün Sirmione Garda Göl'üne gittik. Dondurmalarıyla ünlü olan bu kasaba aynı zamanda ünlülerin yazlıklarıyla da biliniyor.Burada hayatınızda yediğiniz en güzel dondurmayı tadacaksınız.





Venedik Kısa Notlar;

Nasıl ulaşılır?
Eğer ilk durak Venedik olacaksa Marco Polo havalimanı 13km 'dir Venedik'e.Trenle gelicek olanlar hızlı tren 'Eurostar' veya 'İntercity' ile şehre ulaşabilirler.Şehir merkesine teknelerle ulaşım sağlanabilir.

Nerede kalınır?
Ada içinde kalmanızı tavsiye etmem çünkü çok pahalı, buna alternatif olarak Mestre bölgesi ya da Quarto d'altine de kalabilirsiniz. Bu bölgeler tren hattına çok yakın ki ayrıca italya da ulaşım problemi yok.

Ne yenir ne içilir?
Herşey de olduğu gibi yemekte burda çok pahalı. Ama San Marco meydanındaki cafelerde cappucino içmenizi tavsiye ederim çünkü çok meşhur kahveciler burada biraz kuyruk beklersiniz ama buna değer.

Peki ya alışveriş?
Çok bahsetmeye gerek yok sanırım malum pahalı bir şehir. Ama maske almak isteyebilirsiniz bunuda sokak satıcılarından temin etmenizi öneririm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder